Ρύζι και φασόλια burritos
2015-02-08- Κουζίνα: Μεξικάνικη
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 4
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 25λ
- Έτοιμο σε: 40λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
14/2/15
Ρύζι και φασόλια burritos. Ξέρετε, αυτές τις πιτούλες καλαμποκιού σε ρολό, γεμισμένες με μεξικάνικες νοστιμιές. Το συγκεκριμένο πιάτο τρώγεται ωστόσο και μόνο του. Είναι εύκολο, οικονομικό και ευπρόσδεκτο από όλους μιας και δεν είναι ένα ακόμα βαρετό φαγητό. Συνδυάζει ρύζι και φασόλια που είναι άκρως υγιεινά και μαζί με την καυτερή σάλτσα, πιστεύω πως είναι ένα ιδανικό γεύμα.
Συστατικά
- 1 φλιτζάνι άγριο ρύζι
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 μεγάλη πιπεριά της αρεσκείας μας
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 20 ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 1 κουταλιά του γλυκού τσίλι σκόνη ή όσο μας αρέσει
- 1 κουταλιά του γλυκού πάπρικα
- ½ κουταλιά του γλυκού κύμινο
- 1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια, στραγγισμένα
- ½ φλιτζάνι καυτερή σάλτσα ή κέτσαπ
- Λευκό τυρί (φέτα, ανθότυρο), θρυμματισμένο, για το σερβίρισμα
- Μαϊντανός ψιλοκομμένος για το σερβίρισμα
- Αλατοπίπερο
Οδηγίες
Βήμα 1
Ρίχνουμε το ρύζι σε μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει για 20 λεπτά περίπου. Το σουρώνουμε και το κρατάμε στην άκρη.
Βήμα 2
Εντωμεταξύ ζεσταίνουμε το λάδι σε φαρδύ σκεύος και σοτάρουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά. Μαγειρεύουμε 2 λεπτά και προσθέτουμε το σκόρδο και τα ντοματίνια. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα υπόλοιπα μπαχαρικά. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά. Τέλος ρίχνουμε τα φασόλια και την καυτερή σάλτσα.
Βήμα 3
Ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε αμέσως διασκορπίζοντας με το θρυμματισμένο τυρί και μπόλικο μαϊντανό.