Loader

Ρύζι φούρνου με πιπεριές και λαδοτύρι

2013-08-01
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 50λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 έχουν βαθμολογήσει

Συστατικά  

 

 

1 ½ φλ.ρύζι για πιλάφι

Λάδι

Αλατοπίπερο

1κ.σ.ρίγανη

2κ.σ.μαϊντανός ψιλ/νος

1πιπεριά πράσινη κομμένη σε κυβάκια

3φλ.ζωμός λαχανικών

 

1πιπεριά κίτρινη ψιλ/νη

3κ.σ.κουκουνάρι

3κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλ/να

1/2φλ.λαδοτύρι σε φλούδες

Οδηγίες

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα κατσαρολάκι και ρίχνουμε μέσα το ρύζι. Το ανακατεύουμε μέχρι να χρυσίσει. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το μεταφέρουμε σε ταψάκι. Το απλώνουμε και ρίχνουμε από πάνω τις πιπεριές, τα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό, τη ρίγανη, τα κουκουνάρια και το αλατοπίπερο. Ρίχνουμε το ζωμό και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το ταψάκι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 50 λεπτά. Ελέγχουμε στη διάρκεια του ψησίματος αν χρειάζεται άλλο ζωμό. Μόλις είναι έτοιμο μεταφέουμε σε πιατέλα και διασκορπίζουμε από πάνω το λαδοτύρι για να σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *