Σαλάτα με αυγό blue cheese και dressing γιαουρτιού
2014-05-22- Κουζίνα: Αμερικάνικη, Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Έτοιμο σε: 20λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
3 έχουν βαθμολογήσει
4/6/14
Σαλάτα με αυγό blue cheese και dressing γιαουρτιού, μια πρόταση με ελαφρώς αμερικάνικες επιρροές , τύπου fast food. Επειδή όμως τα παιδιά συνήθως αγαπούν τις γεύσεις των burger- αδικων , που σερβίρονται πλέον παντού και στα μαγαζιά της χώρας μας ,θα την εκτιμήσουν δεόντως. Επίσης θα την εκτιμήσουν και οι καλεσμένοι μας σε ένα τραπέζι bbq, που το καλοκαίρι λίγο πολύ τα συνηθίζουμε. Ψητά στα κάρβουνα, παγωμένες μπύρες και η σαλάτα μας είναι αρκετά για τα πρώτα καλοκαιρινά τραπεζώματα σε αυλές και μπαλκόνια.
Συστατικά
Για τη σαλάτα:
3 φλιτζάνια iceberg ψιλοκομμένο ή άλλη σαλάτα της προτίμησης μας
2-3 αυγά κομμένα σε λεπτές ροδέλες
½ φλιτζάνια ντοματίνια κομμένα στημ έση
1/3 του φλιτζανιού ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσι, κομμένες στη μέση
100gr. Blue cheese ψιλοκομμένο
¼ του φλιτζανιού αγγουράκια τουρσί, ψιλοκομμένα
Pitabreads , φρυγανισμένο ψωμί, κριτσίνια, παξιμάδια, crackers ή ότι προτιμάμε για το σερβίρισμα
Για το dressing:
100gr. Γιαούρτι στραγγιστό
Το χυμό ½ λεμονιού
Αλατοπίπερο
¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
¼ του φλιτζανιού μαϊντανός ψιλοκομμένος
Οδηγίες
Βήμα 1
Για τη σαλάτα: Αραδιάζουμε το iceberg σε φαρδιά και βαθιά πιατέλα ή πιάτο. Διασκορπίζουμε από πάνω τα υπόλοιπα υλικά ή τα βάζουμε σε όποια σειρά μας αρέσει, εκτός από τα pita breads ή ότι χρησιμοποιήσουμε.
Βήμα 2
Για το dressing: Χτυπάμε όλα τα υλικά για το dressing στο multi για 1 λεπτό μέχρι να ενωθούν.
Βήμα 3
Για το σερβίρισμα: Περιχύνουμε τη σαλάτα με το dressing, ακουμπάμε στο πλάι τα pita breads και σερβίρουμε.