Σαλάτα με αχλάδια, μέλι και τυρί κρέμα
2013-10-21- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 1
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Έτοιμο σε: 15λ
Μέση βαθμολογία:
(4 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
21/10/13
Καλή εβδομάδα σε όλους καταρχάς!
Μετά από ένα Σαββατοκύριακο κραιπάλης, αρχίζουμε την καινούργια πολλά υποσχόμενη εβδομάδα light και υγιεινά αλλά πάντα νόστιμα.
Η αδυναμία μου στις σαλάτες και τις πρασινάδες γενικότερα είναι γνωστή. Στην προηγούμενη ζωή μου πρέπει να ήμουν κατσίκα ή προβατίνα, δεν εξηγείται αλλιώς το πόσο πολύ μου αρέσει να μηρυκάζω αυτά τα όμορφα πράσινα φυλλαράκια..
Γι’ αυτό και πάντα υπάρχει χώρος στο τραπέζι μας και στην καθημερινή μας διατροφή αλλά και στο στομάχι μας για κάποια σαλάτα. Και όταν συνδυάζεται με φρούτα και μέλι, πιστέψτε με το αποτέλεσμα είναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ!
Συστατικά
1 μεγάλο μπολ, φρεσκοκομμένη πράσινη σαλάτα
1αχλάδι
1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας ηλιόσπορος ψίχα ή κουκουνάρι ή σουσάμι ή κάποιος ξηρός καρπός της αρεσκείας σας
1 ½ κουταλιά της σούπας τυρί κρέμα
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
½ κουταλιά της σούπας μηλόξιδο
1 κουταλιά του γλυκού μέλι
Αλατοπίπερο
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε τα σαλατικά σε πιάτο σερβιρίσματος.
Βήμα 2
Από πάνω διασκορπίζουμε το αχλάδι, το φρέσκο κρεμμύδι και τον ηλιόσπορο ή ότι χρησιμοποιήσουμε.
Βήμα 3
Ακουμπάμε το τυρί κρέμα σε διάφορα σημεία πάνω στη σαλάτα και ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ραντίζουμε με αυτό τη σαλάτα και σερβίρουμε αμέσως.