Σαλάτα παντζάρι με πράσινο μήλο και σέλερι
2016-12-14- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 3-4
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Έτοιμο σε: 15λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
1/1/17
Σαλάτα παντζάρι με πράσινο μήλο και σέλερι σας προτείνω σήμερα φίλες και φίλοι. Για να μπει υγιεινά η χρονιά ,είτε έχετε είτε δεν έχετε κάποιο προγραμματισμένο τραπέζι. Αν έχετε, η συγκεκριμένη σαλάτα θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους χωρίς πολύ κόπο. Αν πάλι δεν έχετε, είναι ιδανική για ένα ελαφρύ γεύμα αποτοξίνωσης από τις μέρες που πέρασαν και λίγο πολύ όλοι το ρίξαμε έξω. Καλή χρονιά σε όλους με υγεία και χαρά στα σπίτια μας!
Συστατικά
- 4-5 μέτρια βολβούς παντζαριών, βρασμένους και ψιλοκομμένους
- 1 πράσινο μήλο ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι σέλερι ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Αλατοπίπερο
- 1 ½ κουταλιά της σούπας ξύδι
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι
- ½ κουταλιά της σούπας μουστάρδα πικάντικη
- Φέτα θρυμματισμένη, ανάλογα τα γούστα
- Καρυδόψιχα χοντροτριμμένη, προαιρετικά
Οδηγίες
Βήμα 1
Ανακατεύουμε το λάδι, το μέλι, το ξύδι, τη μουστάρδα και αλατοπίπερο και το φυλάμε στην άκρη.
Βήμα 2
Βάζουμε σε ένα μπολ τα παντζάρια, το σέλερι και το μήλο και περιχύνουμε με το dressing ελαιόλαδου. Ανακατεύουμε και μεταφέρουμε σε πιατέλα.
Βήμα 3
Διασκορπίζουμε όση φέτα θέλουμε και καρύδια, αν τα χρησιμοποιήσουμε και σερβίρουμε. Αν θέλουμε ετοιμάζουμε τη σαλάτα χωρίς τη φέτα και τα καρύδια και την αφήνουμε στο ψυγείο 1-2 ώρες να ενωθούν οι γεύσεις.