Σαλάτα πορτοκάλι με κρεμμύδια και ελιές
2015-07-26- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2-3
- Χρόνος προετοιμασίας: 2:00 ω
- Έτοιμο σε: 2:00 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
26/7/15
Σαλάτα πορτοκάλι με κρεμμύδια και ελιές που τρώγεται και σαν συνοδευτικό για ψητό κρέας.
Συστατικά
- 2 μέτρια πορτοκάλια χωρισμένα σε φετάκια
- 1 φλιτζάνι κρεμμύδια σε βάζο (τουρσί ή σε balsamico)*
- 2 κουταλιές της σούπας πράσινες ελιές σε φέτες
- Χυμό από 1 λεμόνι
- ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
- Αλατοπίπερο
- 2-3 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα της αρεσκείας μας
Οδηγίες
Βήμα 1
Χτυπάμε σε ένα μπολ το λάδι, με το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και αλατοπίπερο και ετοιμάζουμε μια ελαφριά σος που την φυλάμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.
Βήμα 2
Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα πορτοκάλια, τις ελιές, τα κρεμμυδάκια και τον μαϊντανό. Περιχύνουμε με τη σος, ανακατεύουμε και σερβίρουμε ή φυλάμε στο ψυγείο 2-3 ώρες ή όλο τα βράδυ να μαριναριστεί η σαλάτα και να ενωθούν οι γεύσεις. *Αν θέλουμε μπορούμε να ψήσουμε κρεμμυδάκια στιφάδο τυλιγμένα σε αλουμινόχαρτο στους 200C για 1 ώρα ή ανάμεσα από κάρβουνα που έχουμε στο b.b.q.