Σησαμένια σαλάτα με ρύζι και κοτόπουλο που έμειναν
2013-09-28- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 1
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Έτοιμο σε: 10λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1 φλιτζάνι ρύζι βρασμένο
½ φλιτζάνι ξεψαχνισμένο κοτόπουλο, ψητό
6 ντοματίνια κομμένα στη μέση ή 1 μικρή ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
2 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
1 κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο
1 κουταλιά του γλυκού soya sauce
1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μικρό αγγουράκι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας σουσάμι καβουρδισμένο
Αλατοπίπερο (προαιρετικά)
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε στο μπολ μεταφοράς ρύζι και το κοτόπουλο. Από πάνω αραδιάζουμε τα ντοματίνια, το αγγούρι, τα φρέσκα κρεμμύδια, τη λιαστή ντομάτα και το σουσάμι και κλείνουμε το μπολ.
Βήμα 2
Σε ένα μικρό βάζο με καπάκι ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα φυλάμε στην άκρη. Για να σερβίρουμε ,ραντίζουμε το μείγμα ρυζιού με το dressing του βάζου.
Προσαρμογή συνταγής :