Σκορδάτο άλειμμα με ντοματίνια και αμύγδαλα
2014-03-24- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Ορεκτικό, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Ποσότητα: 2/3 του φλιτζανιού
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Έτοιμο σε: 10λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
6 έχουν βαθμολογήσει
24/3/14
Αν περιμένατε ότι το ZannetCooks θα σας παρουσίαζε απλά μια σκορδαλιά όπως όλες οι άλλες, σας την σκάσαμε. Αφού έχετε καταλάβει πως μας αρέσουν οι νέες και πρωτοποριακές γεύσεις που χωρίς δυσκολία θα εμπλουτίσουν το καθημερινό ή το πιο ιδιαίτερο τραπέζι σας και φυσικά θα εντυπωσιάσουν. Για να μην παρεξηγηθούμε βέβαια αλλά και να μην απογοητεύσουμε τους πιο παραδοσιακούς, στο site μας, μπορείτε να βρείτε τα πάντα! Αλλά, να, Άνοιξη, χρώμα, λιακάδα και φυσικά κάτι καταπληκτικά ντοματίνια που βρήκαμε στην αγορά συντέλεσαν ώστε να έχουμε για σήμερα ένα σκορδάτο άλειμμα με ντοματίνια και αμύγδαλα. Ρίξτε μια ματιά…
Συστατικά
- 2/3 του φλιτζανιού καβουρδισμένη αμυγδαλόψιχα
- 1 φλιτζάνι ντοματίνια
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουταλιά της σούπας πάπρικα
- Αλατοπίπερο
- ½ κουταλιά του γλυκού ψιλοκομμένη πιπεριά τσίλι ή μπούκοβο
- Χυμός ½ λεμονιού
- 1 κουταλιά της σούπας ξύδι balsamico
- ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε όλα τα υλικά στο multi και τα χτυπάμε να γίνουν αλοιφή. Αφήνουμε για το τέλος τη μισή ποσότητα ελαιόλαδου για να δούμε πόσο πηχτό ή αραιό θέλουμε το μείγμα μας. Ελέγχουμε επίσης αν χρειάζεται περισσότερο αλάτι ή κάτι άλλο ανάλογα τα γούστα.
Βήμα 2
Το φυλάμε στο ψυγείο 2-3 ημέρες. Το σερβίρουμε σαν συνοδευτικό για ψητό ή τηγανητό ψάρι αλλά και σαν άλειμμα σε φρυγανισμένο ψωμί.