Σκορδάτο κοτόπουλο φούρνου
2014-09-04- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Ωρα μαγειρέματος: 50λ
- Έτοιμο σε: 60λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
4/9/14
Σκορδάτο κοτόπουλο φούρνου. Το πιο εύκολο κοτόπουλο που σας έχω παρουσιάσει τον τελευταίο καιρό. Απλό, χορταστικό και με μια κρύα μπύρα, μοναδικό. Προσοχή :Σε αυτό το κοτόπουλο, απαγορεύεται να βγάλουμε την πέτσα. Αν δεν την συμπαθούμε, όπως εγώ, την αφήνουμε τουλάχιστον κατά το ψήσιμο γιατί εκεί βρίσκεται το μυστικό της επιτυχίας.
Συστατικά
- 2 μπούτια κοτόπουλου
- 2-3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φετάκια
- 1 κουταλιά του γλυκού βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- Αλατοπίπερο
Οδηγίες
Βήμα 1
Ανοίγουμε ελαφρά την πέτσα από τα μπουτάκια και βάζουμε μέσα τις φέτες σκόρδου. Αλείφουμε με τα δάχτυλα μας το βούτυρο τριγύρω από τα μπούτια και τα ακουμπάμε σε ταψί με λίγο νεράκι στο οποίο έχουμε ακουμπήσει μέσα μια σχαρούλα.
Βήμα 2
Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 30 λεπτά και άλλα 15-18 λεπτά στον αέρα, ώστε να γίνει πιο τραγανή η κρούστα.
Βήμα 3
Τα σερβίρουμε αμέσως με συνοδευτικό της αρεσκείας μας και / ή με φρέσκια σαλάτα εποχής.