Σολομός ατμού με ginger
2014-07-03- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
- Έτοιμο σε: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
4 έχουν βαθμολογήσει
19/7/14
Σολομός ατμού με ginger για σήμερα. Φαγάκι λιτό, ελαφρύ και πεντανόστιμο. Όπως τόσες φορές έχουμε πει αλλά και ακούσει, τα απλά είναι τις περισσότερες φορές και τα καλά και αυτό το πιάτο το αποδεικνύει περίτρανα.
Συστατικά
- 400-450gr. Φιλέτα σολομού
- 1 κουταλιά της σούπας ginger τριμμένο
- 3-4 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- Αλατοπίπερο
- Soya sauce
- Ελαιόλαδο
Οδηγίες
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και ακουμπάμε τα φιλέτα του σολομού. Αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε 1 λεπτό από κάθε πλευρά.
Βήμα 2
Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα ακουμπάμε σε ένα πιάτο. Διασκορπίζουμε το ginger και τα φρέσκα κρεμμύδια και ραντίζουμε με λίγη soya. Βάζουμε μπόλικο νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα να πάρει βράση και ακουμπάμε στο χείλος της ένα μεταλλικό σουρωτήρι.
Βήμα 3
Μεταφέρουμε τα φιλέτα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά από το πιάτο στο σουρωτήρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και κλείνουμε με το καπάκι της κατσαρόλας. Αφήνουμε να μαγειρευτούν για 15-20 λεπτά και κλείνουμε το μάτι.
Βήμα 4
Σερβίρουμε το σολομό ζεστό με συνοδευτικό της προτίμησης μας και ραντίζουμε με λίγο επιπλέον soya sauce ή / και ελαιόλαδο.