Σολομός zaatar
2015-11-15- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 5λ
- Ωρα μαγειρέματος: 17λ
- Έτοιμο σε: 22λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
15/11/15
Σολομός zaatar άκρως μυρωδάτος αφού το συγκεκριμένο μειγμα μπαχαρικών με σουσάμι δίνει μια ξεχωριστή γεύση όπου χρησιμοποιηθεί. Το βρίσκεται έτοιμο στο εμπόριο ή το ετοιμάζετε μόνοι σας ανακατεύοντας ξερά μυρωδικά της αρεσκείας σας, σουσάμι και φρεσκοτριμμένο αλατοπίπερο. Φιλική συμβουλή : ετοιμάστε μια ικανοποιητική ποσότητα γιατί θα την χρησιμοποιήσετε σίγουρα και σε άλλα μαγειρέματα. Σας το είπα και τις προάλλες με την πικάντικη τυροσαλάτα με γιαούρτι και ελιές
Συστατικά
- 2 φέτες σολομού
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας μείγμα zaatar
- 1 κουταλιά του γλυκού σκόρδο σκόνη
- Φρεσκοτριμμένο αλατοπίπερο
Οδηγίες
Βήμα 1
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το λάδι με το zaatar, τη σκόνη σκόρδου και λίγο αλατοπίπερο.
Βήμα 2
Ακουμπάμε το σολομό σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και μοιράζουμε από πάνω το μείγμα zaatar.
Βήμα 3
Το απλώνουμε να καλύψει όλη την επιφάνεια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 12-17 λεπτά, ανάλογα τα γούστα. Σερβίρουμε αμέσως με συνοδευτικό της αρεσκείας μας.