Σουφλέ με μαύρη ζάχαρη και ξηρούς καρπούς
2013-08-25- Χρόνος προετοιμασίας: 25λ
- Ωρα μαγειρέματος: 15λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
300γρ.κουβερτούρα
1/2φλ.φουντούκια και αμύγδαλα τριμμένα
Ξύσμα από μισό πορτοκάλι
1σφηνάκι κονιάκ ή λικέρ
120γρ.βούτυρο
3/4φλ.αλεύρι
4αυγά χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
1/2κ.γ.nescafe
1 και 1/4φλ.μαύρη ζάχαρη
Οδηγίες
Βήμα 1
Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη. Τα ασπράδια τα χτυπάμε σε μαρέγκα και τα προσθέτουμε και αυτά στο μείγμα. Ρίχνουμε τους ξηρούς καρπούς και το αλεύρι σιγά σιγά. Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα με το βούτυρο και μόλις γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα το προσθέτουμε στα υπόλοιπα υλικά. Ρίχνουμε επίσης το κονιάκ, το ξύσμα και τον καφέ. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και τα βάζουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για σουφλέ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 15-20 λεπτά. Σερβίρουμε ζεστό με παγωτό της αρεσκείας σας.