Σούπα βελουτέ με γλυκοπατάτες και καρότα
2013-07-17- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1μέτριο κρεμμύδι ψιλ/νο
2κ.σ.βούτυρο
3σκελ.σκόρδο λιωμένες
1/2κ.γλ.κανέλα
1/4κ.γλ.μοσχοκάρυδο
3γλυκοπατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
5μέτρια καρότα καθαρισμένα και κομμένα χοντρές ροδέλες
4φλ.ζωμός λαχανικών
Αλατοπίπερο
Γιαούρτι και διάφορα ψιλ/να μυρωδικά για το σερβίρισμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο 5 λεπτά. Πασπαλίζουμε με την κανέλα και το μοσχοκάρυδο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα άλλα 2 λεπτά. Προσθέτουμε τα καρότα και τις γλυκοπατάτες και καλύπτουμε με το ζωμό. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για 25-30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το πολτοποιούμε στο multi. Το μεταφέρουμε πάλι στην κατσαρόλα και το αφήνουμε να πάρει μια βράση. Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή , γαρνίροντας με μια κουταλιά γιαούρτι και λίγα φρέσκα μυρωδικά.