Σούπα τραχανάς της καταιγίδας
2013-07-21- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1 ½ φλ.γλυκός τραχανάς
4φλ.χλιαρό νερό ή ζωμός κοτόπουλου
Λάδι
Αλατοπίπερο
1κρεμμύδι ψιλ/νο
2σκελ.σκόρδο ψιλ/νες
2πράσα κομμένα σε ροδέλες
1κ.γλ.μπούκοβο
Χυμός λεμονιού
1πιπεριά κέρατο ψιλ/νη
1πιπεριά Φλωρίνης ψιλ/νη
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε όλα τα λαχανικά με λίγο νεράκι μέσα σε μια κατσαρόλα. Αχνίζουμε 2-3 λεπτά και προσθέτουμε τον τραχανά, το ζωμό, το μπούκοβο και αλατοπίπερο. Αφήνουμε να σιγοβράσουν 20 λεπτά. Κλείνουμε το μάτι, ραντίζουμε με λίγο λάδι και χυμό λεμονιού και αφήνουμε να στεαθεί 10 λεπτά. Σερβίρουμε τη ζούπα ζεστή