Σπέσιαλ φουρνιστές ταλιατέλες
2013-08-04- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 45λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
200γρ.ταλιατέλες
100γρ.ζαμπόν κομμένο σε κυβάκια
100γρ.μανιτάρια κονσέρβα ολόκληρα
100γρ.κοτόπουλο βρασμένο ψιλ/νο
1κρεμμύδι τριμμένο
1ποτήρι γάλα
Λάδι
Αλατοπίπερο
1κ.γλ.μοσχοκάρυδο
1κ.σάνηθος ψιλνος
2κ.σ.αλεύρι
1φλ.γκούντα τριμμένο
Οδηγίες
Βήμα 1
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Μόλις γυαλίσει προσθέτουμε το ζαμπόν, το κοτόπουλο και τα μανιτάρια. Καλύπτουμε το τηγάνι με ένα καπάκι και αφήνουμε να ψηθούν τα υλικά μας, περίπου 10 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με το μοσχοκάρυδο και προσθέτουμε τον άνηθο. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το γάλα. Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά ανακατεύοντας. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το μείγμα που ετοιμάσαμε στις ταλιατέλες. Ανακατεύουμε και τα ρίχνουμε όλα σε ένα λαδωμένο πυρέξ. Απλώνουμε ομοιόμορφα το τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.