Σπαγγέτι ολικής με αντζούγιες σκόρδο και μπούκοβο
2013-07-20- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 45λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
250γρ.σπαγγέτι ολικής
Την ψίχα από 4φέτες μπαγιάτικο ψωμί
Λάδι
Αλατοπίπερο
1/3κ.γλ.σκόρδο σκόνη
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
1/2κ.γλ.μπούκοβο
3σκελ.σκόρδο πολύ ψιλ/νες
5αντζούγιες φιλέτο ψιλ/νες
Πιπέρι
1/4φλ.βασιλικός φρέσκος ψιλ/νο
ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ
2μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
2κ.σ.βούτυρο
Αλάτι
1/2κ.γλ.ζάχαρη
1κ.γλ.ξύδι
Πιπέρι
Μυζήθρα ξερή τριμμένη προαιρετικά
Οδηγίες
Βήμα 1
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε και τα κρατάμε στην άκρη μαζί με λίγο από το νερό που έβρασαν . Εντωμεταξύ ετοιμάζω τα κρεμμύδια. Λιώνω το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι. Προσθέτω τα κρεμμύδια, αλατοπιπερώνω, τα κλείνω με καπάκι και τα αφήνω για 15 λεπτά. Κατόπιν χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τη ζάχαρη και το ξύδι. Τα αφήνουμε άλλα 15 λεπτά και τα κρατάμε στην άκρη. Τέλος βάζουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε τις αντζούγιες, το σκόρδο και το μπούκοβο για 2-3 λεπτά. Κατεβάζω από τη φωτιά και ρίχνω μέσα τα καραμελωμένα κρεμμύδια και το μείγμα αντζούγιας. Θρυμματίζω την ψίχα του ψωμιού στο multi και την ρίχνουμε σε κατσαρολάκι με ελαφρά ζεσταμένο λάδι. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τη σκόνη σκόρδου. Αφήνουμε 4-5 λεπτά σε μέτρια φωτιά να ροδίσουν και τα μεταφέρουμε στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως, διασκορπίζοντας από πάνω μπόλικο βασιλικό. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγη ξερή μυζήθρα.