Loader

Σπανακόπιτα ανοιχτή

2013-06-19
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 40λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

Συστατικά  

200γρ.σπανάκι
Λάδι
Αλατοπίπερο
1κ.σ.άνιθος ψιλ/νος
1κ.σ.βασιλικός ψιλ/νος
3κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλ/να
3κ.σ.αλεύρι
4κ.σ.φρυγανιά τρίμμα
1 1/3 φλ.γκούντα τριμμένο
1/3φλ.παρμεζάνα τριμμένη
1/3φλ.γάλα
2αυγά χτυπημένα

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε λίγο λάδι σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε το σπανάκι και τα αφήνουμε 10 λεπτά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο. Ρίχνουμε μέσα στο σπανάκι τα αυγά, το 1 φλιτζάνι γκούντα και την μισή παρμεζάνα. Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με τον άνιθο και το βασιλικό και περιχύνουμε το γάλα. Λαδώνουμε ένα ταψάκι και το πασπαλίζουμε πρώτα με αλεύρι και μετά με λίγη φρυγανιά. Απλώνουμε μέσα στο ταψί το μείγμα που ετοιμάσαμε και το πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα τυριά και λίγη φρυγανιά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 40 λεπτά. Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει λίγο και την κόβουμε σε κομμάτια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *