Loader

Στριφτάρια με καπνιστή σάλτσα ψαριού & lemongrass και μια σαλατούλα

2013-09-13
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 20λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (4.7 / 5)

4.7 5 3
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 έχουν βαθμολογήσει

13/09/13

Παρασκευή και 13 σήμερα. Δεν πιστεύω να είστε προληπτικοί. Εμένα πια σαν αστείο μου ακούγεται αυτό. Ίσως επειδή έβλεπα τις ομώνυμες  ταινίες, πριν προλάβω καν να πάω δημοτικό, με μεγάλη προσοχή και φυσικά ηρεμία στο σπίτι για τους γονείς μου!!

Πότε λέγαμε καλό μήνα, πότε διανύσαμε το μισό του, ούτε που το κατάλαβα.

Το Σαββατοκύριακο μου άρχισε πολύ όμορφα με ενδιαφέρουσες αγορές από μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ, σήμερα το πρωί. Mung bean sprouts για τα κινέζικα μου, γάλα καρύδας για τα Ταϋλανδέζικα μου, lemongrass το ευεργετικό και τέλος καπνιστό αλάτι Κύπρου!! Αυτό το τελευταίο πολύ με έχει ενθουσιάσει, δεν σας κρύβω.  Στη σελίδα μας στο facebook  έχω ανάρτησει και σχετική φωτογραφία, αν θέλετε και οπτική άποψη!

Σπεύδω αμέσως στην κουζίνα μου για μια δική μου δημιουργία με ζυμαρικά, ψάρι, καπνιστό αλάτι και lemongrass και μια συνοδευτική σαλατούλα, γιατί μου αρέσει η πρασινάδα στο πιάτο μου!

Να έχετε ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο, ότι και αν κάνετε!

Συστατικά  

Για τα ζυμαρικά:

Ζυμαρικά στριφτάρια παραδοσιακά ή άλλο μακρόστενο ζυμαρικό της αρεσκείας μας, για 2 άτομα

1 λίτρο ζωμός ψαριού ή κοτόπουλο, έτοιμος ή σπιτικός (εγώ χρησιμοποίησα σουρωμένο το ζωμό από τα καβούρια που είχαμε χθες)

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

400γρ. ψάρι φιλέτο της αρεσκείας μας, εγώ έβαλα ξιφία (γιατί πρέπει να εξαφανιστεί σιγά σιγά από το σπίτι , σύμφωνα με τον διατροφολόγο μου)

3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

1 φλιτζάνι σπανάκι, ελαφρά αχνισμένο

½ φλιτζάνι λευκό κρασί

Πιπέρι

½ κουταλιά του γλυκού lemongrass, από βαζάκι

Καπνιστό αλάτι Κύπρου

Για τη σαλάτα:

1 αγγούρι κομμένο σε μισές ροδέλες

2μικρά καρότα τριμμένα

1 ½ κουταλιά της σούπας soya sauce

1 κουταλιά της σούπας μηλόξιδο

½ κουταλιά του γλυκού ζάχαρη

1 κουταλιά του γλυκού αραβοσιτέλαιο

1 κουταλιά του γλυκού σησαμέλαιο

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

Μια πρέζα πιπέρι καγιέν

1 κουταλιά της σούπας σουσάμι καβουρδισμένο

Αλατοπίπερο (προαιρετικά)

Οδηγίες

Βήμα 1

Για τα ζυμαρικά: Βάζουμε το ζωμό να βράσει και ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά Τα μαγειρεύουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνουμε, κρατώντας λίγο από το ζωμό, για το μαγείρεμα του ψαριού.

Βήμα 2

Εντωμεταξύ σε φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το μισό λάδι και σοτάρουμε το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι. Ρίχνουμε το σκόρδο και το σπανάκι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.

Βήμα 3

Σβήνουμε με το κρασί και ακουμπάμε πάνω στα υπόλοιπα υλικά το ψάρι και το lemongrass. Το μαγειρεύουμε 2 λεπτά από κάθε πλευρά και ρίχνουμε λίγο από το ζωμό που κρατήσαμε.

Βήμα 4

Συνεχίζουμε το μαγείρεμα , άλλα 5 λεπτά προσθέτουμε τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε προσεχτικά και κλείνουμε το μάτι.

Βήμα 5

Ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με πιπέρι και καπνιστό αλάτι και σερβίρουμε αμέσως.

Βήμα 6

Για τη σαλάτα: Βάζουμε σε ένα μπολ το αγγούρι και τα καρότα.

Βήμα 7

Ανακατεύουμε καλά σε ένα βάζο με καπάκι ή ένα μπολ όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το σουσάμι, και περιχύνουμε με αυτό το μείγμα τη σαλάτα.

Βήμα 8

Την αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον μισή ώρα και για να σερβίρουμε την πασπαλίζουμε με το καβουρδισμένο σουσαμάκι μας και αν θέλουμε λίγο αλατοπίπερο.

Προσαρμογή συνταγής :

Η συνταγή για τα ζυμαρικά δική μου!

http://randomanderson.wordpress.com/2009/07/04/a-pretty-pair-of-spicy-cucumber-salads/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *