Συκώτι μαριναρισμένο με λαχανικά
2013-06-11- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 1:10 ω
- Έτοιμο σε: 1:30 ω
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
4κομμάτια μοσχαρίσιο συκώτι
Λάδι
1/2φλ.λευκό κρασί
ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑΔΑ
Χυμό και ξύσμα 1 λεμονιού
1κ.σ.μουστάρδα
Λίγο λάδι
Αλατοπίπερο
1κ.γλ.ρίγανη
1κλωνάρι θυμάρι τα φύλλα του
ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
1/2φλ.μανιτάρια σε φέτες
1/2φλ.σπανάκι αχνισμένο και κομμένο
1κρεμμύδι τριμμένο
2κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλ/να
2σκελ.σκόρδο λιωμένες
2πιπεριές διάφορες ψιλ/νες
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε αποβραδίς το συκώτι σε μπολ και το σκεπάζουμε με τα υλικά της μαρινάδας. Το φυλάμε στο ψυγείο. Την επόμενη ρίχνουμε λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο. Ρίχνουμε το συκώτι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα να πάρει χρώμα και από τις 2 πλευρές. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα λαχανικά και σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε επίσης και τα υλικά της μαρινάδας και λίγο νεράκι να τα καλύψει. Σιγοβράζουμε περίπου 1 ώρα και 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το συκώτι και να μείνει με τη σαλτσούλα του. Το σερβίρουμε ζεστό με ρυζάκι.