Συκώτι με σάλτσα κρασιού
2013-06-13- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 1:30 ω
- Έτοιμο σε: 1:50 ω
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
4κομμάτια συκώτι
Λάδι
Αλατοπίπερο
Ρίγανη
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
1φλ.κόκκινο κρασί
1/2κ.γλ.καστανή ζάχαρη
Χυμό ενός λεμονιού
1κ.σ.μουστάρδα
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λάδι σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρουμε τα φιλέτα του συκωτιού. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη. Γεμίζουμε με νεράκι να καλύψουμε το συκώτι και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν περίπου 1 ½ ώρα. Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Βάζουμε όλα τα υλικά μέσα σε ένα κατσαρολάκι και τα αφήνουμε να πάρουν μια δύο βράσεις. Σερβίρουμε το φαγάκι μας ζεστό μαζί με ρυζάκι ή πουρέ και περιχυμένο με τη σάλτσα κρασιού που ετοιμάσαμε.