Συκώτι στη γάστρα με δαμάσκηνα
2013-06-11- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 60λ
- Έτοιμο σε: 1:15 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
2κομμάτια μοσχαρίσιο συκώτι κομμένα σε κομμάτια μικρότερα
Λάδι
Αλατοπίπερο
1κρεμμύδι τριμμένο
1κ.σ.ρίγανη
10δαμάσκηνα ξερά ολόκληρα ή κομμένα στη μέση
1/2κ.γλ.κανέλα
1κ.γλ.μπαχάρι
1φλ.λευκό κρασί
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λάδι σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρουμε το συκώτι μαζί με το κρεμμύδι. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη, το μπαχάρι και την κανέλα. Προσθέτουμε τα δαμάσκηνα και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε 3-4 λεπτά και σβήνουμε το μάτι. Τα μεταφέρουμε στη γάστρα μαζί με 1 ποτήρι νερό περίπου. Σκεπάζουμε με το καπάκι και ψήνουμε στο φούρνο στους 200C για 1 ώρα. Το σερβίρουμε ζεστό με λευκό ρυζάκι και σαλτσούλα από τη γάστρα.