Συκώτι στη λαδόκολλα
2013-06-12- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 1:20 ω
- Έτοιμο σε: 1:40 ω
Μέση βαθμολογία:
(3 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
2κομμάτια συκώτι
1κρεμμύδι τριμμένο
2σκελ.σκόρδο λιωμένες
Λάδι
Αλατοπίπερο
Χυμό 1 λεμονιού
1φλ.φέτα θρυμματισμένη
1/2φλ.γραβιέρα σε κυβάκια
1κ.σ.ρίγανη
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε το συκώτι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και χλιαρό νερό να καλύψει το συκώτι. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη. Αφήνουμε να σιγοβράσει 1 ώρα. Κατόπιν με τρυπητή κουτάλα το μεταφέρουμε σε 2φύλλα λαδόκολλας και από πάνω ρίχνουμε τα τυριά. Κλείνουμε καλά τη λαδόκολλα και ψήνουμε στους 200C για 20 λεπτά περίπου. Σερβίρουμε με τη λαδόκολλα απευθείας στο πιάτο.