Τάρτα με ψητές μελιτζάνες και φέτα
2013-06-18- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Ορεκτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 60λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
250γρ.αλεύρι
130γρ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 πρέζα αλάτι
1κρόκο αυγού
Νερό όσο πάρει για να αποκτήσουμε μια ομοιογενή και μέτρια ζύμη
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
2μελιτζάνες φλάσκες κομμένες στη μέση
2ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
1φλ.φέτα θρυμματισμένη
1κ.σ.φρέσκια ή ξερή ρίγανη
1κ.σ.μαϊντανός ψιλ/νος
Λάδι
Αλατοπίπερο
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε σε ένα μπολ το βούτυρο και το αλεύρι και τα τρίβουμε με τα δάχτυλα μέχρι να γίνει σαν τραχανάς. Προσθέτουμε το αλάτι, τον κρόκο και λίγο νερό μέχρι να αποκτήσουμε μια ομοιογενή μαλακή ζύμη. Βουτυρώνουμε μια φόρμα για τάρτα και απλώνουμε μέσα τη ζύμη. Την τρυπάμε με ένα πιρούνι και την καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο. Βάζουμε πάνω στο αλουμινόχαρτο λίγα φασόλια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 30 λεπτά. Εντωμεταξύ ψήνουμε τις μελιτζάνες σε ένα ταψάκι με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω και ραντισμένες με λίγο λάδι για 40 λεπτά περίπου. Αφήνουμε να κρυώσουν και αφαιρούμε τη φλούδα. Ψιλοκόβουμε και αλατοπιπερώνουμε τη σάρκα. Την διασκορπίζουμε πάνω στη μισοψημένη ζύμη μας και από πάνω απλώνουμε τις ντομάτες. Διασκορπίζουμε τη φέτα και τη ρίγανη και ραντίζουμε με λίγο λάδι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30 λεπτά περίπου. Βγάζουμε την τάρτα από το φούρνο και διασκορπίζουμε από πάνω τον μαϊντανό. Την κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.