Loader

Τα ζυμαρικά της Παρθενόπης με γιαουρτοσάλτσα

2014-03-29
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 15λ
  • Έτοιμο σε: 30λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 4
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

4 έχουν βαθμολογήσει

29/3/14

Στο ZannetCooks μας αρέσει πολύ η ιστορία και η προέλευση όσων μαγειρεύουμε και σας παρουσιάζουμε γι’ αυτό  «Τα ζυμαρικά της Παρθενόπης με γιαουρτοσάλτσα» ,στη σημερινή μας πρόταση είναι και η αιτία του τίτλου που δώσαμε.  Τα ζυμαρικά που χρησιμοποιήσαμε λέγονται paccheri, δηλαδή Ναπολιτάνικη pasta από σιμιγδάλι σκληρού σίτου, σε μέγεθος μεγάλων κυλίνδρων .Ο όρος προέρχεται από τα αρχαία Ελληνικά πας και χειρ (δηλαδή όλα και χέρι) του αντίστοιχου ελληνικού οικισμού στη Νάπολι όπου εκβράσθηκε το πτώμα της σειρήνας Παρθενόπης (σύμφωνα με την Ελληνική μυθολογία). Εκείνη, έπεσε στη θάλασσα και πνίγηκε επειδή ο Οδυσσέας φοβούμενος τις ακτές που διέμεναν οι Σειρήνες πέρασε χωρίς να ανταποκριθεί στη θελκτική φωνή της και δεν σταμάτησε. Το πτώμα της το περισυνέλεξαν οι νεοφερμένοι άποικοι Χαλκιδείς  και το ενταφίασαν στο σημείο όπου στη συνέχεια ίδρυσαν τη νέα τους πόλη και γι’ αυτό έδωσαν και το όνομα της. Μετά από αυτές τις πληροφορίες, καλή μας όρεξη!

parthenopis (1) parthenopis (3)

Συστατικά  

160gr. Ζυμαρικά paccheri ή όποιο άλλο προτιμάμε

3 μέτρια καρότα κομμένα julienne ή τριμμένα

6-8 ντοματίνια χαραγμένα στη μέση

1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Αρωματικό αλάτι curry – b.b.q. ή κοινό αλάτι ανακατεμένο με λίγο κάρυ σκόνη

1 κουταλιά της σούπας μέλι

3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι

Οδηγίες

Βήμα 1

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι με το μέλι, το πιπέρι, τη μια κουταλιά λάδι και το αρωματικό αλάτι.

Βήμα 2

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα σουρώνουμε ξεπλένοντας τα με πολύ λίγο νερό.

Βήμα 3

Τα ανακατεύουμε αμέσως, με το μείγμα γιαουρτιού και τη μισή ποσότητα από τα καρότα. Τα μοιράζουμε στα πιάτα και διασκορπίζουμε από πάνω τα υπόλοιπα καρότα, τα ντοματίνια και το λάδι που έμεινε. Τα σερβίρουμε αμέσως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *