Τηγανίτες με φακές,σπανάκι και μυρωδικά
2013-06-12- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 15λ
- Έτοιμο σε: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Tips: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ακόμα και τις φακές που περίσσεψαν από την προηγούμενη, αφού τις σουρώσουμε πρώτα.
Συστατικά
1φλ.φακές βρασμένες και σουρωμένες
2φλ.σπανάκι κατεψυγμένο, αποψυγμένο
1 κρεμμύδι ψιλ/νο
3κ.σ.άνιθο ψιλ/νο
3κ.σ. λάδι
2 αυγά
4κ.σ.αλεύρι
1κ.σ.κόρν φλάουρ
Αλατοπίπερο
Λάδι για το τηγάνισμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Πολτοποιούμε στο multi τις φακές,το σπανάκι, το κρεμμύδι και τον άνιθο. Τα ρίχνουμε σε μπώλ μαζί με τα αυγά,το λάδι, το αλατοπίπερο, το αλεύρι και τον κόρν φλάουρ. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά. Προσέχουμε να έχουμε ένα μείγμα ούτε πολύ σφιχτό ούτε πολύ αραιό. Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι και ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα να τηγανιστεί και από τις 2 πλευρές. Βγάζουμε τις τηγανίτες σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε ζεστές.