Τορτελίνια μιαμ μιαμ
2013-08-04- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 25λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1στήθος κοτόπουλου βρασμένο και ψιλ/νο
300γρ.τορτελίνια με γέμιση τυρί
1κουτάκι μπύρα
1μικρό κρεμμύδι ψιλ/νο
1σκελ.σκόρδο ψιλ/νη
2κ.σ.βούτυρο
200ml κρέμα γάλακτος
Αλατοπίπερο
1κ.γλ.πάπρικα γλυκιά
1/2φλ.ζαμπόν ψιλ/νο
Παρμεζάνα τριμμένη
1πιπεριά Φλωρίνης από βάζο ψιλ/να
Οδηγίες
Βήμα 1
Βράζουμε τα τορτελίνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Βάζουμε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι και μόλις λιώσει ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο να σοταριστούν ελαφρά. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, το ζαμπόν και την πιπεριά. Συνεχίζουμε άλλα 10 λεπτά το σοτάρισμα. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με την πάπρικα. Σβήνουμε με την μπύρα και μόλις απορροφηθούν τα πολλά υγρά ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε και αφήνουμε άλλα 4-5 λεπτά να δέσει η κρέμα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε, σερβίρουμε πασπαλισμένα με μπόλικη τριμμένη παρμεζάνα.