Το μηλογλυκό της μαμάς μου
2013-08-26- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 50λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
5αυγά
3μήλα τριμμένα
3φλ.ζάχαρη
3φλ.αλεύρι
Μια πρέζα αλάτι
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΌΠΙ
125γρ.βούτυρο
1φλ.νερό
2φλ.ζάχαρη
5κ.σ.κακάο
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε. Προσθέτουμε τα μήλα το αλεύρι και το αλάτι. Κατεβάζουμε τον κάδο από το μίξερ και το μεταφέρουμε σε βουτυρωμένο ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 50 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε κομμάτια. Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και τα αφήνουμεν να λιώσει το βούτρο και να πάρει 1-2 βράσεις. Περιχύνουμε με το καυτό σιρόπι το γλυκό και αφού το αποροοφήσει το σερβίρουμε.