Τραγανές μπάρες μήλου με quaker
2013-08-24- Χρόνος προετοιμασίας: 45λ
- Ωρα μαγειρέματος: 55λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΑΝΗ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
1/2φλ.αλεύρι
3/4φλ.καστανή ζάχαρη
1/2φλ.quaker
1πρέζα αλάτι
1/3φλ.βούτυρο παγωμένο
1κ.γλ.κανέλα
Ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)
ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
120γρ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
3/4φλ.καστανή ζάχαρη
1πρέζα αλάτι
1βανίλια
2φλ.αλεύρι
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΜΠΟΣΤΑ ΜΗΛΟΥ
3μήλα κομμένα σε κυβάκια
Χυμό 1 λεμονιού
3/4φλ.νερό
250γρ.ζάχαρη
1βανίλια
Οδηγίες
Βήμα 1
Ετοιμάζουμε το μείγμα της επικάλυψης. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο, το οποίο θρυμματίζουμε με τα χέρια μας σε μικρότερα κομμάτια και το ανακατεύουμε κι αυτό με τα υπόλοιπα υλικά. Φυλάμε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε. Ετοιμάζουμε τη βάση. Βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και το αλάτι στο μίξερ και τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν. Ρίχνουμε τη βανίλια και σιγά σιγά το αλεύρι σε χαμηλή ταχύτητα για 1 λεπτό. Κατεβάζουμε τον κάδο από το μίξερ. Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι και με τα χέρια μας πιέζουμε τη ζύμη να απλώσει πάνω στη λαδόκολλα. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 25 λεπτά. Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε την κομπόστα μήλου. Βάζουμε σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι όλα τα υλικά και τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα και να δέσει η σάλτσα, περίπου 30 λεπτά. Τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν και τα απλώνουμε πάνω στην ψημένη βάση ομοιόμορφα. Πάνω από τα μήλα ρίχνουμε το μείγμα για την τραγανή επικάλυψη να πάει παντού. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30 λεπτά περίπου. Το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε μακρόστενες μπάρες για να σερβίρουμε. Αν θέλουμε τα πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη.