Τραγανή μπροκολοσαλάτα με light dressing από ξινόγαλα
2014-03-18- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 6λ
- Έτοιμο σε: 21λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
18/3/14
Τραγανή μπροκολοσαλάτα με light dressing από ξινόγαλα μιας και το μπρόκολο αυτή την εποχή βρίσκεται πλούσιο και λαμπερό στους πάγκους των λαϊκών αγορών και η αλήθεια είναι ότι όσο κι αν κρατιόμουν δεν μπόρεσα να του αντισταθώ!
Συστατικά
Για τη σαλάτα:
1 ½ φλιτζάνι τουφάκια μπρόκολο
½ πράσινο μήλο κομμένο σε κυβάκια
1 ½ κουταλιά της σούπας διάφοροι ξηροί καρποί της αρεσκείας μας ή καρύδια
½ κουταλιά της σούπας cranberries ή σταφίδες
½ φλιτζάνι φύτρες φασολιών, φρέσκιες ή από βάζο
Για το dressing:
1/3 του φλιτζανιού ξινόγαλα
50gr. Ανθότυρο
½ κουταλιά της σούπας ξύδι
Χυμό ½ λεμονιού
1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
αλατοπίπερο
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλιά του γλυκού ξερό θυμάρι ή ρίγανη
Οδηγίες
Βήμα 1
Για το dressing : Χτυπάμε όλα τα υλικά στο multi και περιχύνουμε με αυτό τη σαλάτα για να σερβίρουμε.
Βήμα 2
Αν θέλουμε ένα dressing με πιο κρεμώδη ύφη ,σε ένα μπολ μπορούμε να πιέσουμε το ανθότυρο με ένα πιρούνι και να το ανακατέψουμε με το ξινόγαλα. Να προσθέσουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και να με το πιρούνι να τα ανακατέψουμε πάλι όλα μαζί χωρίς να τα λιώσουμε. Και στις 2 περιπτώσεις, φυλάμε το dressing στο ψυγείο σε βάζο ή σκεύος με καπάκι μέχρι και μια εβδομάδα.
Βήμα 3
Για τη σαλάτα: Ρίχνουμε το μπρόκολο σε νερό που βράζει για 5-6 λεπτά και το σουρώνουμε
Βήμα 4
Βάζουμε όλα τα υλικά για τη σαλάτα σε πιάτο σερβιρίσματος κρατώντας τους ξηρούς καρπούς για το τέλος.
Βήμα 5
Περιχύνουμε με το dressing, ανακατεύουμε , πασπαλίζουμε με τους ξηρούς καρπούς και σερβίρουμε.