Τραχανόπιτα με πράσο
2013-06-17- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Ορεκτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 35λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
2πράσα κομμένα σε ροδέλες
1 ½ φλ.αλεύρι
1 ½ φλ.τραχανά ξινό
1κ.γλ.μπέικιν πάουντερ
Αλατοπίπερο
1φλ.φέτα θρυμματισμένη
1/2φλ.λάδι και λίγο ακόμα για το ταψί και το τηγάνι
Νερό όσο πάρει
Οδηγίες
Βήμα 1
Σοτάρουμε σε αντικολλητικό με λάδι τα πράσα να μαλακώσουν λίγο. Τα μεταφέρουμε σε μπολ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε λίγο λίγο νερό ανακατεύοντας μέχρι να αποκτήσουμε ένα χυλό ρευστό. Το μεταφέρουμε σε λαδωμένο ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30-35 λεπτά περίπου. Την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και την κόβουμε σε κομμάτια για να σερβίρουμε.