Τραχανόσουπα με κοτόπουλο και πιπεριές
2013-07-18- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
2στήθη κοτόπουλο κομμένα σε κυβάκια και βρασμένα
1φλ.τραχανάς ξινός
3πιπεριές Φλωρίνης από βάζο
1κρεμμύδι χοντροκομμένο
1κλωνάρι θυμάρι τα φύλλα του
1κ.γλ.πάπρικα
Λάδι
Αλατοπίπερο
1/2φλ.λευκό κρασί
1 ½ λίτρο ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το ζωμό. Βράζουμε 20 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο για να το πολτοποιήσουμε στο multi. Μεταφέρουμε το πολτοποιημένο μείγμα πάλι στην κατσαρόλα μαζί με το κοτόπουλο. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με την πάπρικα και το θυμάρι. Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε τον τραχανά και αφήνουμε να βράσει 15 λεπτά.