Τυροκαυτερή light με ανθότυρο και αβοκάντο
2014-07-21- Ποσότητα: 1 φλιτζάνι
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Έτοιμο σε: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
29/7/14
Τυροκαυτερή light με ανθότυρο και αβοκάντο. Επιτέλους μια τυροκαυτερή πραγματικά υγιεινή και αρκούντος πικάντικη. Ένα εξαίρετο καλοκαιρινό άλειμμα σε αντικατάσταση της κλασικής τυροκαυτερής γιατί είστε στη σελίδα του ZannetCooks, που αγαπάει την πρωτοτυπία. Για να μην βαριόμαστε και γιατί με αφορμή κάτι προσωπικές μου σκέψεις τελευταία : Μια ζωή δεν είναι αρκετή να μαγειρέψω και να γευτώ όσα έχω γραμμένα στο μυαλό και στα κιτάπια μου!
Συστατικά
- 1 μέτριο αβοκάντο
- ½ φλιτζάνι φρέσκος ανθότυρος ή ανθότυρο λιωμένο
- Αλατοπίπερο
- 1 κουταλιά της σούπας ξύδι από λευκό κρασί
- 2 ½ κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- ¼ του φλιτζανιού μέντα ψιλοκομμένη
- 2 κουταλιές της σούπας chives ψιλοκομμένα ή το πράσινο μέρος από φρέσκα κρεμμύδια
- 1/3 της κουταλιάς του γλυκού μπούκοβο ή όσο αντέχουμε
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε σε ένα μπολ τον ανθότυρο και το αβοκάντο καθαρισμένο και τα πιέζουμε με ένα πιρούνι να λιώσουν και να ενωθούν ελαφρά μεταξύ τους. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
Βήμα 2
Το αφήνουμε στο ψυγείο ½- 1 ώρα να δροσίσει και να ενωθούν οι γεύσεις και το σερβίρουμε σαν ντιπ, άλειμμα ή πάνω σε ψητά λαχανικά ή ζυμαρικά της αρεσκείας μας.