Υγιεινό “σουφλέ” με φρούτα
2015-03-13- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Επιδόρπιο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
- Έτοιμο σε: 40λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
3 έχουν βαθμολογήσει
13/3/15
Υγιεινό «σουφλέ» με φρούτα χωρίς πολλά σχόλια. Απλά δοκιμάστε το.
Συστατικά
- 1 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
- ½ φλιτζάνι γάλα
- 1 μπανάνα
- 2 ακτινίδια
- ½ κουταλιά του γλυκού baking powder
- Μέλι για το σερβίρισμα
- Κανέλα για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Οδηγίες
Βήμα 1
Ραντίζουμε τη βρώμη με το γάλα και τα αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά.
Βήμα 2
Λιώνουμε τη μισή μπανάνα και το ένα ακτινίδιο και τα προσθέτουμε στο μείγμα βρώμης μαζί με το baking powder.
Βήμα 3
Ανακατεύουμε καλά και μοιράζουμε σε δυο ατομικά σκεύη για σουφλέ. Διακοσμούμε με τα υπόλοιπα φρούτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 20 λεπτά.
Βήμα 4
Περιχύνουμε πάνω από το ζεστό σουφλεδάκι λίγο μέλι, πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και σερβίρουμε αμέσως.