Φακόρυζο σούπα με σέσκουλα
2013-07-28- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 45λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Αν κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος χρειαστούμε περισσότερο νερό από το αναγραφόμενο ώστε να έχουμε μια όχι πολύ πηχτή σούπα.
Συστατικά
2κ.σ.λάδι
1κρεμμύδι ψιλ/νο
12κ.γλ.ginger σκόνη
5σκελ.σκόρδο ολόκληρες
1ξυλάκι κανέλας
1κ.γλ.κύμινο
1φύλλο δάφνης
8φλ.ζωμός λαχανικών ή νερό
Αλατοπίπερο
1 ½ φλ.φακές
1/2φλ.ρύζι thai ή basmati
3φλ.σέσκουλα ή άλλα χόρτας της επιλογής σας, ψιλ/να
2κ.σ.μαϊντανός ψιλ/νος
Ξύδι ή χυμός λεμόνι για το σερβίρισμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το ginger, το ξυλάκι κανέλας, το κύμινο και το φύλλο δάφνης. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το ζωμό ή το νερό να πάρει βράση. Προσθέτουμε τις φακές , τα χόρτα και αλατοπίπερο και αφήνουμε να βράσουν για 30 λεπτά. Τέλος ρίχνουμε το ρύζι και μαγειρεύουμε άλλα 15 λεπτά. Κλείνουμε το μάτι και αφήνουμε το φαγητό 5 λεπτά πριν το σερβίρουμε, πασπαλίζοντας με τον μαϊντανό.