Φαλάφελ από γίγαντες
2013-07-28- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Ορεκτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 5λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
2φλ.γίγαντες βρασμένοι
1κ.γλ.κύμινο
2κ.σ.μαϊντανός ψιλ/νος
1κ.γλ.κόλιαντρος ξερός
Αλατοπίπερο
3/4κ.γλ.μπέικιν πάουντερ
1κ.σ.φρέσκια ρίγανη
1μέτριο κρεμμύδι
Αλεύρι για να ενωθεί το μείγμα , όσο πάρει
Λάδι για το τηγάνισμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε όλα τα υλικά στο multi εκτός από το αλεύρι. Τα μεταφέρουμε σε μπολ και ρίχνοντας σιγά σιγά λίγο αλεύρι, το ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσουμε ένα ενιαίο μείγμα. Όχι πάρα πολύ αλεύρι, αν κολλάνε στα χέρια μπορούμε να τα βρέξουμε ελαφρά για να πλάσουμε μικρές μπαλίτσες σαν καρύδι. Ζεσταίνουμε λάδι σε ένα τηγάνι και ρίχνουμε ένα ένα τα φαλάφελ, προσεχτικά να μην διαλύσουν. Τα τηγανίζουμε και από τις 2 πλευρές και τα βράζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τα μεταφέρουμε σε πιατέλα και σερβίρουμε αμέσως, σκέτα ή με κάποιο χούμους ντιπ.