Φαρφάλες με καπνιστό λουκάνικο και πιπέρι cajun
2013-08-01- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
250gr.ζυμαρικά φαρφάλες ή άλλο κοντό ζυμαρικό
1φλ.κρέμα γάλακτος
2κ.σ.λάδι
2σκελ.σκόρδο λιωμένες
1μικρό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
1κ.γλ.πιπέρι Cajun
Αλατοπίπερο
1κ.γλ.πάπρικα
1/2φλ.λευκό κρασί
1κ.σ.χυμός ντομάτας
2λουκανικά καπνιστά κομμένα σε ροδέλες
Παρμεζάνα τριμμένη για το σερβίρισμα
Μαϊντανός ψιλ/νος για το γαρνίρισμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα κρατάμε στην άκρη. Εντωμεταξύ βάζουμε το λάδι σε βαθύ τηγάνι και τηγανίζουμε τα λουκάνικα. Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα κρατάμε στην άκρη. Ρίχνουμε στο ίδιο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις απορροφηθεί ρίχνουμε το χυμό ντομάτας, το αλατοπίπερο, την πάπρικα και το πιπέρι Cajun. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα λουκάνικα και την κρέμα γάλακτος. Μόλις αρχίζει να δένει, ρίχνουμε τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε και σβήνουμε το μάτι. Σερβίρουμε τα ζυμαρικά ζεστά με μπόλικη παρμεζάνα και μαϊντανό στο πιάτο.