Loader

Φαρφάλες με κοτόπουλο και tapenade ελιάς

2013-11-11
  • Μερίδες: 1
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 10λ
  • Έτοιμο σε: 20λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

11/11/13

Καλή εβδομάδα φίλοι μου!

Ημέρα περισσευμάτων πάντα εκλεκτών γευμάτων!!! (ειλικρινά έμπνευση της στιγμής)

Δημιουργείς καταπληκτικά πιάτα με όσα πράγματα υπάρχουν ήδη στο σπίτι, μερικά από τα οποία είναι ήδη μαγειρεμένα, κάνοντας ταυτόχρονα οικονομία και κερδίζοντας πολύτιμο χρόνο. Σας έπεισα;

Φαρφάλες με κοτόπουλο που έμεινε, tapenade που έχουμε από τους τελευταίους μου πειραματισμούς και σαλατικά που πάντα υπάρχουν σπίτι μας.  Ρίξτε μια γρήγορη ματιά και στο δικό σας ψυγείο ή στα ντουλάπια και ξεκινήστε δημιουργικά την καινούργια εβδομάδα.

Συστατικά  

80gr. Φαρφάλες ολικής άλεσης ή άλλο κοντό ζυμαρικό της αρεσκείας μας

1 μεγάλο μπολ ρόκα, χοντροκομμένη

1 φιλέτο κοτόπουλο από μπούτι, ψημένο ή κοτόπουλο που έμεινε

1 κουταλιά της σούπας tapenade ελιάς ή πατέ ελιάς ή ελιές γεμιστές ψιλοκομμένες

4-5 ντοματίνια κομμένα στη μέση

1κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Αλατοπίπερο

½ κουταλιά της σούπας ξύδι balsamico

Τριμμένη μυζήθρα για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Μαϊντανός ψιλοκομμένος για το σερβίρισμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε πάλι στην κατσαρόλα μαζί με το tapenade ελιάς και το μισό λάδι.

Βήμα 2

Απλώνουμε τη ρόκα πάνω σε ένα πιάτο και από πάνω διασκορπίζουμε τα ζυμαρικά και τα ντοματίνια.

Βήμα 3

Ακουμπάμε στο κέντρο το κοτόπουλο και ραντίζουμε με το υπόλοιπο λάδι και το ξύδι. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό, την μυζήθρα και λίγο αλατοπίπερο και σερβίρουμε αμέσως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *