Φθινοπωρινό μπολ
2014-10-05- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Έτοιμο σε: 15λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
11/10/14
Φθινοπωρινό μπολ ή χειμερινό αν προτιμάμε. Μια ποικιλία όχι όπως την έχουμε συνηθίσει, αλλά ένας συνδυασμός υγιεινών υλικών, που θα επαναλάβετε.
Συστατικά
300gr. Βλίτα ή άλλα χόρτα βρασμένα
5-6 ψητές πιπεριές
2 αυγά βραστά
1 γεμάτο φλιτζάνι ρεβίθια βρασμένα
½ φλιτζάνι ντοματίνια
¼ του φλιτζανιού πλούσια σος ταχίνι
Ηλιόσπορος για το σερβίρισμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε κυκλικά σε μεγάλο μπολ ή δυο μικρότερα, με τη σειρά, τα χόρτα, τις πιπεριές, τα ρεβίθια, τα ντοματίνια και τα αυγά, κομμένα όπως μας αρέσουν.
Βήμα 2
Ραντίζουμε με τη σος και διασκορπίζουμε τον ηλιόσπορο. Αν θέλουμε ραντίζουμε επιπλεον λάδι ή χυμό λεμονιούκαι σερβίρουμε. Αν θέλουμε μπορούμε να ψήσουμε τα αυγά σε αντικολλητικό τηγάνι αντί για βραστά.