Φιλέτο πέρκας με κουσκούς και σπανάκι
2013-07-22- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1φιλέτο πέρκας
Λάδι
Αλατοπίπερο
Χυμός λεμονιού
Σκόνη μίγμα για ψάρι ή κάποιο μυρωδικό της αρεσκείας μας (εγώ βάζο από μύλο ένα μείγμα αλατοπίπερου, λεμονιού και δενρολίβανου)
ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΣΚΟΥΣ
1φλ.κουσκούς
2κ.σ.λάδι
Χυμό 1 λεμονιού
Αλατοπίπερο
1/2φλ.λευκό κρασί
2φλ.χοντροκομμένο σπανάκι
1κ.σ.δενδρολίβανο ψιλ/νο
3σκελ.σκόρδο ψιλ/νες
Οδηγίες
Βήμα 1
Ετοιμάζουμε το ψάρι. Το βάζουμε σε ένα ταψί και ραντίζουμε με λάδι και χυμό λεμονιού. Πασπαλίζουμε με το αλατοπίπερο και ότι άλλο μυρωδικό χρησιμοποιήσουμε και συμπληρώνουμε ελάχιστο νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30 λεπτά. Εντωμεταξύ βράζουμε και σουρώνουμε το κουσκούς σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και το κρατάμε στην άκρη. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε για 30 δευτερόλεπτα το σκόρδο. Ρίχνουμε το σπανάκι και μόλις αρχίζει να μαλακώνει σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το δενδρολίβανο. Μαγειρεύουμε 2-3 λεπτά μέχρι να σωθούν τα πολλά υγρά και κλείνουμε το μάτι. Ρίχνουμε το κουσκούς και ανακατεύουμε. Για το σερβίρισμα βάζουμε το κουσκούς σε πιατέλα και από πάνω ακουμπάμε το φιλέτο του ψαριού.