Φιλέτο τυλιγμένο σε ζύμη ψωμιού
2013-06-16- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Μέτριο
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 45λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1500γρ. χοιρινό ή μοσχαρίσιο φιλέτο
10 φέτες μπέικον
1κ.σ. βασιλικό ξερό τριμμένο
4κ.σ. λάδι
1 κρόκο αυγού
Αλατοπίπερο
Για τη ζύμη
500γρ. αλεύρι
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1κ.γλ.αλάτι
1/2κ.γλ. ζάχαρη
1φλ.χλιαρό νερό
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε σε μπωλ το αλεύρι, τη μαγιά, το αλάτι και τη ζάχαρη και ρίχνουμε ζυμώνοντας σιγά σιγά χλιαρό νεράκι, μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Την αφήνουμε σκεπασμένη με μια νωπή πετσετούλα να φουσκώσει λιγάκι. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C. Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το λάδι μας και αφού αλατοπιπερώσουμε το κρεατάκι μας το ροδίζουμε καλά από όλες τις πλευρές. Αν το θέλετε περισσότερο μαλακό μπορείτε να το βράσετε ελαφρά και μετά να το σωτάρετε για να πάρει ωραίο χρώμα. Αλευρώνουμε μια επιφάνεια και με το πλάστη ανοίγουμε το ζυμαράκι μας σε φύλλο πάχους μισού εκατοστού περίπου. Τοποθετούμε το κρέας στο κέντρο της ζύμης και το τυλίγουμε προσεχτικά με τη ζύμη. Τις άκρες τις διπλώνουμε προς τα μέσα. Τοποθετούμε το ρόλο σε βουτυρωμένο ταψάκι με τις ενώσεις προς τα κάτω και ψήνουμε για 45 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα πάνω κάτω. Σερβίρετε με μανιτάρια αλα κρέμ. Tips: Λέγεται ότι αυτό το φαγάκι ήταν δείγμα δεξιοτεχνίας της νοικοκυράς. Είναι άλλωστε από τα πρώτα και κλασικά πιάτα που μαθαίνουν οι μάγειρες στα μαθήματα στις σχολές μαγειρικής. Πρώτη φορά το έκανα σήμερα και είναι η αλήθεια ότι είχα πολύ διάθεση και ενθουσιασμό που θα δημιουργούσα ένα τόσο ιδιαίτερο φαγάκι. Μου έφυγε λίγο ή διάθεση- ευτυχώς όχι και ο ενθουσιασμός, μιας και απ’ αυτό υπάρχει μπόλικος, όταν πρόκειται για μαγειρική- λόγω ενός ατυχήματος που είχα με το αυτοκίνητο. Η πρώτη σκέψη ήταν «ευτυχώς όλα καλά» και με ένα απλό μπλε καρούμπαλο στο κούτελο που θα μου κάνει παρέα τις επόμενες μέρες, όλα καλά πράγματι. Η δεύτερη σκέψη ήταν «ουπς, δεν πιστεύω να αργήσουμε με τα διαδικαστικά και να μην προλάβω να πάω σπίτι εγκαίρως για να ετοιμάσω το φαγάκι της ημέρας».. Αστείο και παρανοικό, αλλά ώρες ώρες η επιθυμιά μου να μαγειρέψω το φαγάκι ή τα φαγάκια του ενός γεύματος που καταφέρνουμε να έχουμε σπίτι την ημέρα, ξεπερνάει και μένα την ίδια. Τελικά περισσότερο από καλά όλα, γιατί το φαγάκι που μετά από λίγο κρασάκι και ένα τσιγάρο, άρχισα να ετοιμάζω , ήταν η ανταμοιβή μου που έκλεισε όμορφα μια δύσκολη μέρα! Δοκιμάστε το και εντυπωσιάστε!