Φουρνιστό πρόγευμα βρώμης με μήλα και σύκα
2015-05-06- Μερίδες: 4
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 35λ
- Έτοιμο σε: 55λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
6/5/15
Φουρνιστό πρόγευμα βρώμης με μήλα και σύκα για να σας δώσει ενέργεια για όλη τη μέρα.
Συστατικά
- 150gr. Νιφάδες βρώμης
- 450ml βραστό νερό
- 1 μεγάλο μήλο κομμένο σε κυβάκια
- 1 φλιτζάνι γάλα
- 1 ½ κουταλιά της σούπας αραβοσιτέλαιο
- 75gr. Αμυγδαλόψιχα
- 1 κουταλιά της σούπας κανέλα
- ½ κουταλιά της σούπας ginger σκόνη
- 3-4 σύκα κομμένα σε ροδέλες (φρέσκα ή γλυκό του κουταλιού)
- Ζάχαρη (ανάλογα τα γούστα)
- Μέλι για το σερβίρισμα, προαιρετικά
Οδηγίες
Βήμα 1
Ρίχνουμε τη βρώμη στο βραστό νερό και αφού ανακατέψουμε τα αφήνουμε να σταθούν 10 λεπτά.
Βήμα 2
Προσθέτουμε το μήλο, το γάλα, το αραβοσιτέλαιο, τα αμύγδαλα, την κανέλα, το ginger και τη ζάχαρη που θα χρησιμοποιήσουμε και ανακατεύουμε πολύ καλά. Αφήνουμε να σταθεί άλλα 10 λεπτά.
Βήμα 3
Μεταφέρουμε το μείγμα σε πυρίμαχο σκεύος φούρνου και στρώνουμε την επιφάνεια. Απλώνουμε από πάνω τις ροδέλες σύκου και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C.
Βήμα 4
Ψήνουμε για 30-35 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Το σερβίρουμε ζεστό ραντίζοντας αν θέλουμε με μέλι, ανάλογα τα γούστα.