Χαλαρωτική σουπίτσα
2013-07-18- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 45λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1πατάτα κομμένη σε κυβάκια
1κ.σ.βούτυρο
2καρότα κομμένα σε ροδέλες
2πράσα κομμένα σε ροδέλες
Αλατοπίπερο
2φλ.ζωμό κοτόπουλου
2φλ.γάλα
1/2κ.γλ.μοσχοκάρυδο
1/2κ.γλ.τζίντζερ
1/2κ.γλ.θυμάρι
Οδηγίες
Βήμα 1
Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και ρίχνουμε τα καρότα, τα πράσα και την πατάτα να σοταριστούν ελαφρά. Ρίχνουμε το ζωμό κοτόπουλου και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν. Περίπου 30-35 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το μοσχοκάρυδο, το θυμάρι και το τζίντζερ. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και βάζουμε τη μισή ποσότητα στο multi μαζί με το γάλα. Τα πολτοποιούμε και τα μεταφέρουμε πάλι στην κατσαρόλα μας. Τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση και κλείνουμε τη φωτιά. Σερβίρουμε τη σουπίτσα χλιαρή με διασκορπισμένα κρουτόν ή και σκέτη.