Χαλβάς με γάλα και ροδόνερο
2013-08-24- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 15λ
Μέση βαθμολογία:
(4 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
220gr.ζάχαρη
220gr.σιμιγδάλι ψιλό
500ml γάλα
1κ.σ.λάδι
2κ.σ.ροδόνερο
Το ξύσμα 1 πορτοκαλιού
3κ.σ.αμύγδαλα φιλέ καβουρντισμένα
2κ.σ.σταφίδες ξανθιές
1βανίλια
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι, το ξύσμα πορτοκαλιού, τη βανίλια και το λάδι. Ανάβουμε το μάτι σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε σιγά σιγά κατά τακτά διαστήματα μέχρι να αρχίσει να πήζει. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και τις σταφίδες και ανακατεύουμε. Τα μεταφέρουμε σε ταψάκι ραντισμένο με λίγο νερό και απλώνουμε ομοιόμορφα την επιφάνεια. Πασπαλίζουμε με κανέλα αν θέλουμε και το αφήνουμε να κρυώσει πρώτα σε θερμοκρασία δωματίου και έπειτα στο ψυγείο.