Χαλούμι σαγανάκι με μαρινάτη σαλάτα
2015-02-14- Κουζίνα: Ελληνική, Κυπριακή
- Πιάτο: Ορεκτικό, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Μέτριο
- Μερίδες: 4
- Χρόνος προετοιμασίας: 60λ
- Ωρα μαγειρέματος: 5λ
- Έτοιμο σε: 1:05 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
4 έχουν βαθμολογήσει
22/2/15
Χαλούμι σαγανάκι με μαρινάτη σαλάτα για μια γρήγορη Κυριακή της Τυρίνης.
Συστατικά
για το σαγανάκι:
200gr. Χαλούμι κομμάτι
Ελαιόλαδο
1 αυγό χτυπημένο
Σουσάμι
Μαυροκούκι
Για τη σαλάτα:
1 ½ φλιτζάνι ντοματίνια κομμένα στη μέση
¼ του φλιτζανιού ελιές της επιλογής μας, χωρίς κουκούτσι
2 κουταλιές της σούπας καππαρόφυλλα ψιλοκομμένη ή κάππαρη
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μεγάλη πράσινη πιπεριά σε λωρίδες
½ φλιτζάνι μαϊντανός ψιλοκομμένος
Αλατοπίπερο
Φρυγανισμένο ψωμί για το σερβίρισμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Για το σαγανάκι: Κόβουμε το χαλούμι σε 4 ενδιάμεσου πάχους φέτες. Τις περνάμε πρώτα από το αυγό και έπειτα από το σουσάμι ή το μαυροκούκι.
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και μόλις κάψει καλά ακουμπάμε το τυρί. Ψήνουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά και μεταφέρουμε σε πιάτο. Το κρατάμε στην άκρη μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε. Μπορούμε επίσης να το σερβίρουμε πάνω από σαλατικά της αρεσκείας μας.
Βήμα 3
Για τη σαλάτα: Βάζουμε σε ένα μπολ τα ντοματίνια, τον μαϊντανό, τις πιπεριές , τα καππαρόφυλλα και τις ελιές.
Βήμα 4
Ραντίζουμε με το λάδι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο 1 ώρα ή και όλο το βράδυ.
Βήμα 5
Για το σερβίρισμα: Σερβίρουμε τη σαλάτα σε πιατέλα και ακουμπάμε τριγύρω φρυγανισμένο ψωμί και στο κέντρο το χαλούμι. Ραντίζουμε αν θέλουμε με επιπλέον ελαιόλαδο.