Χοιρινά φιλετάκια με ούζο και μέλι
2013-06-14- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 40λ
- Έτοιμο σε: 55λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
6χοιρινά φιλετάκια
2κ.σ.βούτυρο
1φλ.ούζο
Αλατοπίπερο
2κ.γλ.πάπρικα
1 1/2κ.σ.μέλι
200ml κρέμα γάλακτος
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε το βούτυρο σε φαρδιά κατσαρόλα να λιώσει και σοτάρουμε τα φιλετάκια και από τις 2 πλευρές. Σβήνουμε με το ούζο και προσθέτουμε ελπάχιστο νεράκι. Αφήνουμε τα φιλετάκια να σιγοψηθούν μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με την πάπρικα. Ρίχνουμε το μέλι και ανακατεύουμε προσεχτικά. Μόλις λιώσει και το μέλι και ρευστοποιηθεί προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Την αφήνουμε 5-6 λεπτα σε χαμηλή φωτιά να δέσει η σάλτσα και σερβίρουμε από 2 φιλετάκια σε κάθε πιάτο μαζί με λίγη σάλτσα πατάτες τηγανιτές, ρύζι ή πουρέ.