Χοιρινές μπριζόλες με γλυκό κρασί
2013-06-12- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 60λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
2μπριζόλες χοιρινές
1κρεμμύδι μικρό κομμένο σε φέτες
3φέτες μπέικον ψιλ/νο
1/2πράσινη πιπεριά ψιλ/νη
Λάδι
Αλατοπίπερο
1φλ.γλυκό κρασί Μοσχάτο
1κ.σ.λάδι
1κ.σ.ξύδι
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε τις μπριζόλες σε ένα μπολ. Τις πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη , το ξύδι και 1 κουταλιά της σούπας αλάτι. Γεμίζουμε το μπολ με νερό να καλύψει τις μπριζόλες και τις αφήνουμε στο ψυγείο για 4 ώρες. Κατόπιν βάζουμε λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε τις μπριζόλες και από τις 2 πλευρές. Ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι ,το μπέικον και την πιπεριά. Σβήνουμε με το κρασί και αλατοπίπερώνουμε. Αφήνουμε 5 λεπτά στην κατσαρόλα και τα μεταφέρουμε μέσα σε 2 φύλλα αλουμινόχαρτο που έχουμε βάλει μέσα σε ένα ταψί, μαζί με τα υγρά τους. Κλείνουμε καλά το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 1 ώρα. Περίπου 10 λεπτά πριν το τέλος ανοίγουμε το αλουμινόχαρτο να πάρουν και ένα ελαφρύ χρώμα. Τις σερβίρουμε με φρέσκιες τηγανητές πατάτες.