Χούμους με BBQ sauce
2014-07-08- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Ποσότητα: 1 μεγάλο φλιτζάνι
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Έτοιμο σε: 15λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
27/7/14
Χούμους με BBQ sauce , ένας τρόπος να φάμε τα όσπρια και το καλοκαίρι. Με την bbq sauce αναμφισβήτητα θα συνοδεύσει , τι άλλο παρά τα καλοκαιρινά μας ψησίματα στο μπάρμπεκιου αλλά και κάθε μας λιγούρα , αλλά με υγιεινό τρόπο.
Συστατικά
- 1 ½ φλιτζάνι ρεβίθια βρασμένα και λίγο από το νερό που έβρασαν ή από την κονσέρβα
- 2 σκελίδες σκόρδο
- Χυμός 1 λεμονιού
- Αλατοπίπερο
- 2 ½ κουταλιές της σούπας ταχίνι
- 1 κουταλιά του γλυκού πάπρικα
- 3 κουταλιές της σούπας bbq sauce
- 1/3 της κουταλιάς του γλυκού Tabasco
- ½ κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε όλα τα υλικά στο multi, κρατώντας για το τέλος το υγρό των ρεβιθιών και τα χτυπάμε καλά.
Βήμα 2
Προσθέτουμε το υγρό που κρατήσαμε, ανάλογα πόσο πηχτό θέλουμε το μείγμα μας. Η καλύτερη υφή είναι ένα μια λεία και κρεμώδης αλοιφή. Το φυλάμε στο ψυγείο 2-3 ημέρες και το σερβίρουμε με τραγανά σνακ ή λαχανικά της αρεσκείας μας.