Χυλοπίτες με τόνο και κρέμα λαχανικών φούρνου
2013-07-31- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Μέτριο
- Χρόνος προετοιμασίας: 40λ
- Ωρα μαγειρέματος: 50λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
250γρ.χυλοπίτες
4κ.σ.λάδι
1κρεμμύδι ψιλ/νο
2μέτρια καρότα κομμένα σε ροδέλες
1φλ.μανιτάρια σε φέτες
1φλ.αρακάς βρασμένος
3κ.σ.αλεύρι
Αλατοπίπερο
2φλ.γάλα
50γρ.τυρί κρέμα (και light)
1κ.σ.μουστάρδα
1κονσέρβα τόνου, στραγγισμένη
1 ½ φλ.γκούντα τριμμένη
Φρυγανιά τρίμμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Βράζουμε τις χυλοπίτες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τις σουρώνουμε. Τις λαδώνουμε ελαφρά και αφού κρυώσουν, τις ανακατεύουμε με τον τόνο και το μισό τυρί. Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές από το λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι με τα μανιτάρια και τα καρότα. Ρίχνουμε τον αρακά και αλατοπιπερώνουμε . Ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και τη μουστάρδα και ανακατεύουμε να λιώσουν. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι, ανακατεύοντας. Ρίχνουμε λίγο λίγο το γάλα, χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα μέχρι να αποκτήσουμε μια λεία κρέμα ανάμεσα από τα λαχανικά και το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Λαδώνουμε ελαφρά και πασπαλίζουμε με λίγη φρυγανιά ένα ταψάκι και ρίχνουμε το μείγμα με τις χυλοπίτες να καλυφτεί η επιφάνεια του ταψιού. Απλώνουμε πάνω τους την κρέμα λαχανικών και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και λίγη φρυγανιά . Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30 λεπτά περίπου. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το κόβουμε σε κομμάτια για να σερβίρουμε.