Χωριάτικο κοτόπουλο πιλάφι με ψητά καρότα
2013-06-10- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 1:10 ω
- Έτοιμο σε: 1:30 ω
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1χωριάτικο κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
Λάδι
Αλατοπίπερο
1κ.σ.φρέσκια ρίγανη
1 ½ φλ.ρύζι καρολίνα
2μεγάλο καρότα κομμένα σε ροδέλες
2φύλλα δάφνης
1/2φλ.λευκό κρασί
1 ½ λίτρο ζωμός κοτόπουλου
1κρεμμύδι μεγάλο κομμένο σε φέτες
2σκελ.σκόρδο λιωμένες
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλο. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια και έπειτα από 1 λεπτό το σκόρδο. Ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη, τα φύλλα δάφνης και το μισό ζωμό και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο, περίπου 50 λεπτά. Εντωμεταξύ αραδιάζουμε τα καρότα σε ένα ταψάκι. Τα ραντίζουμε με λίγο λάδι και τα αλατοπιπερώνουμε. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 20 λεπτά. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα κρατάμε στην άκρη. Ρίχνουμε το ρύζι στην κατσαρόλα μαζί με το υπόλοιπο ζωμό, που έχουμε εντωμεταξύ ζεστάνει. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί 15-20 λεπτά. Ρίχνουμε τα καρότα μέσα στο υπόλοιπο φαγητό, ανακατεύουμε και σβήνουμε το μάτι. Αφήνουμε το φαγητό να σταθεί 10 λεπτά και σερβίρουμε.