Ψάρι φούρνου με ελιές και σταφίδες
2013-07-23- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1μουρμούρα ή άλλου ψάρι της αρεσκείας μας (περίπου 700γρ.)
3κ.σ.σέλινο ψιλ/νο
1μικρό κρεμμύδι ψιλ/νο
2κ.σ.σταφίδες μαύρες
Λάδι
Αλατοπίπερο
Χυμό 1 λεμονιού
10ελιές πράσινες χωρίς κουκούτσι κομμένες σε ροδέλες
1κ.γλ.ρίγανη
Οδηγίες
Βήμα 1
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το κρεμμύδι, το σέλινο, τις ελιές, τις σταφίδες, λίγο αλατοπίπερο, τη ρίγανη,λίγο λαδάκι και το χυμό λεμονιού. Γεμίζουμε με αυτό το μείγμα την κοιλιά του ψαριού και το τοποθετούμε σε ταψί. Ραντίζουμε το ψαράκι μας με λίγο λαδάκι και το αλατοπιπερώνουμε απ’ έξω. Ρίχνουμε στο ταψί λίγο νεράκι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 30 λεπτά περίπου.. Σερβίρουμε το ψαράκι μας ζεστό.